Localul din Vinţu de Jos, judeţul Alba, unde 37 de persoane au făcut toxiinfecţii alimentare după ce au participat la o nuntă a fost amendat de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) cu 8.400 de lei, după ce în probele din alimente au fost descoperite mai multe bacterii, iar activitatea în blocul alimentar a fost sistată până la remedierea problemelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii, luni, de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, inpectorii au descoperit în urma analizelor realizate pe produsele prelevate din local germeni din genul Stafilococ coagulazo pozitivi, Enteriobacteriacee şi E.coli beta gluco-pozitiv în aperitivul rece şi prăjitura asortată servite la nuntă.

În această situaţie DSVSA Alba a dispus sistarea întregii activităţi în blocul alimentar până la remedierea problemelor şi a sancţionat firma care administrează localul cu amendă în valoare de 8.400 de lei.

Inspectorii DSVSA Alba au dispus acţiuni de dezinfecţie generală a localului, remedierea deficienţelor de ordin structural şi investigarea suplimentară a stării de sănătate a tuturor persoanelor care manipulează alimente, pentru a preîntâmpina apariţia toxiinfecţiilor alimentare.

Ancheta în acest caz continuă, fiind aşteptate şi analizele Direcţiei de Sănătate Publică Alba, precizează sursa citată.

Un număr de 37 de persoane au ajuns la spital la sfârşitul lunii iulie după ce au participat la o nuntă la un local din Vinţu de Jos. Medicii au suspectat încă de atunci că nuntaşii au făcut toxiinfecţie alimentară din cauza alimentelor servite la petrecere. La nuntă au participat 154 de persoane.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.