Un număr de 2.100 de candidaţi din Alba au promovat bacalaureatul, rata de promovare, înainte de contestaţii, fiind de 79,76 %, mai mare cu şapte procente faţă de anul trecut. În acest judeţ, cinci candidaţi au obţinut media 10.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului Şcolar Alba, în judeţ s-au înscris în acest an la bacalaureat 2.620 de candidaţi, dintre care 2.520 au fost prezenţi, iar dintre aceştia 2.100 au promovat examenul. Rata de promovare este, astfel, 79,76%.

În judeţul Alba, au obţinut media 10 la bacalaureat cinci elevi din Sebeş, Alba Iulia şi Blaj.

În total, au fost 301 note de 10, majoritatea la proba la alegere, respectiv 145, 132 de note la proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, şi 24  la proba de Limba şi literatura română.

La probele examenului de bacalaureat cinci elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă după ce au fost prinşi încercând să copieze.

În 2016, rata de promovare la bacalaureat a fost de 72,7%, iar doi elevi au obţinut media 10 la examen.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.