Ministerul Apărării din Rusia a declarat, sâmbătă, că forţele sale de apărare aeriană au doborât patru rachete cu rază lungă de acţiune produse în SUA deasupra Peninsulei Crimeea, arme cunoscute sub numele de Sisteme de rachete tactice ale armatei (ATACMS) pe care Washingtonul le-a trimis în Ucraina în ultimele săptămâni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul nu a oferit detalii.

Marţi, oficialii ruşi au mai spus că Ucraina a atacat Crimeea cu ATACMS în încercarea de a străpunge apărarea aeriană rusă din peninsula anexată, dar că şase au fost doborâte.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Un oficial american a declarat luna trecută la Washington că Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina în ultimele săptămâni.

Rachetele ATACMS, cu o rază de acţiune de până la 300 km au fost folosite pentru prima dată în primele ore ale zilei de 17 aprilie, fiind lansate împotriva unui aerodrom rusesc din Crimeea, care se afla la aproximativ 165 km de linia frontului ucrainean, a declarat oficialul.

Pentagonul s-a opus iniţial desfăşurării rachetelor cu rază lungă de acţiune, îngrijorat de faptul că scoaterea rachetelor din stocul american ar afecta pregătirea militară a SUA.

De asemenea, au existat temeri că Ucraina le va folosi pentru a ataca ţinte din interiorul Rusiei, un pas care ar putea duce la o escaladare a războiului către o confruntare directă între Rusia şi Statele Unite.

Rusia a confiscat şi anexat Crimeea de la Ucraina în 2014. Flota sa din Marea Neagră are baza în peninsulă.

Joi, ministrul britanic de externe David Cameron a promis un ajutor militar anual de 3 miliarde de lire sterline (3,7 miliarde de dolari) pentru Ucraina "atât timp cât va fi nevoie", adăugând că Londra nu are nicio obiecţie ca armele sale să fie folosite în interiorul Rusiei, ceea ce a atras o replică puternică din partea Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.