Primarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat că este aproape finalizată clădirea Lapidarium Văcăreşti din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, lucrările fiindrealizate 90%, iar termenul de finalizare fiind sfârşitul lunii iunie a acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Clădirea Lapidarium Văcăreşti din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti este aproape finalizată. Lucrările sunt realizate 90%, termenul de finalizare fiind sfârşitul lunii iunie 2024. Aceasta este o altă investiţie abandonată de administraţia precedentă. Proiectul a început în 2012 şi a fost sistat în 2016. Nu s-au mai alocat fonduri, iar construcţiile s-au degradat”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook.

El a precizat că în 2022, a reluat procedurile legale pentru continuarea proiectului (documentaţie, licitaţie etc.), iar din 2023 sunt efectuate lucrări.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Lapidarium Văcăreşti va cuprinde două săli expoziţionale care vor adăposti fresce, machete, relevee şi alte piese documentare şi de artă, un Foaier şi o Sală Auditorium cu 200 de locuri destinată evenimentelor culturale, precum: recitaluri, concerte, piese de teatru, conferinţe, simpozioane, etc.”, a completat edilul general.

El a mai spus că în cadrul aceluiaşi proiect urmează a fi amenajat şi un depozit vizitabil, unde vor fi expuse fragmente litice provenite în urma demolării Mănăstirii Văcăreşti, care a avut loc în anul 1986.

„Punerea în valoare a pieselor care au aparţinut Mănăstirii Văcăreşti reprezintă o reparaţie morală a acţiunilor regimului comunist”, a conchis Nicuşor Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.