Brent Renaud, fost videojurnalist la New York Times, a fost ucis, duminică, la Irpin, un alt jurnalist şi un civil ucrainean fiind răniţi, anunţă presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

New York Times a anunţat că jurnalistul de 51 de ani, era un "fotograf şi cineast talentat", subliniind că nu se afla în misiune pentru New York Times în Ucraina.

 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Tot duminică, cel puţin 13 jurnalişti şi alte 12 persoane au fost reţinuţi în timpul protestelor privind războiul la Sankt Petersburg.

"Nu au explicat motivul reţinerii”, a scris jurnalistul Andrey Okun pe canalul său de Telegram, conform BBC.



El a spus că reporterii reţinuţi purtau cu toţii veste de presă şi legitimaţii de presă: "Dar acest lucru nu interesează pe nimeni, scopul este să se asigure că nimeni nu transmite nimic".

Potrivit ONG-ului OVD-Info, sute de arestări au avut loc duminică, în timpul demonstraţiilor din toată Rusia pentru a se opune invaziei Ucrainei. "Cel puţin 268 de persoane au fost deja arestate în 23 de oraşe”, a raportat OVD-Info.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.