Ambasada României în Statele Unite ale Americii a iniţiat împreună cu Romanian United Fund o strângere de fonduri pentru sprijinirea efortului umanitar de ajutorare a refugiaţilor din Ucraina care ajung pe teritoriul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasada României face un apel către comunităţile de români din Statele Unite, companii şi organizaţii religioase din care fac parte româno-americani să doneze pentru ajutorarea ucrainenilor, victime colaterale şi inocente ale unui război împotriva căruia se opun.

În acest sens, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a făcut o primă donaţie către Ukrainian Peace Fund, organizat de Romanian United Fund, se precizează într-un comunicat oficial al Ambasadei.

“Sunt momente tragice în care trebuie să ne gândim la copiii, femeile şi bărbaţii ucraineni, care nu au altă soluţie decât să fugă din calea războiului şi a terorii. România oferă asistenţă umanitară şi este pregătită să facă faţă consecinţelor umanitare generate de acest conflict nedorit”, consideră ambasadorul Andrei Muraru. Romanian United Fund este o organizaţie neguvernamentală, înregistrată în statul Illinois, membră a FORA - Federation of Romanian American Organizations.

De la înfiinţare, Romanian United Fund a strâns peste 1,4 milioane de dolari pentru finanţarea a 40 de proiecte în România şi diaspora română. Fondurile strânse de Romanian United Fund sunt dedicate pentru sprijinirea familiilor refugiaţilor cu alimente şi articole de igienă, precum şi pentru sprijinirea instituţiilor medicale cu medicamente şi echipamente.

Potrivit Ambasadei, donaţiile pot fi efectuate accesând link-ul următor: https://www.romanianunitedfund.org/ukrainian_peace_fund

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.