O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, asfaltul pornind la vale pe o lungime de aproximativ 60 de metri. Prăbuşirea carosabilului a antrenat şi deplasarea pavelelor de pe trotuar. S-a dispus evacuarea mai multor persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”În urmă cu puţin timp, a luat sfârşit şedinţa operativă întrunită ca urmare a situaţiei de urgenţă generata de tasarea terenului şi formarea unui crater de aproximativ 2 metri adâncime. La această şedinţă au participat: Grupa Operativă a DSU şi IGSU, reprezentanţi ai Poliţiei Române, ai Jandarmeriei Române, prefectul judeţului Prahova, primarul localităţii Slănic dar şi experţi de la Salina din Slănic”, anunţă, joi, Prefectura Prahova.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Instituţia precizează că au fost discutate aspecte ce ţin de eventuala adăpostire a persoanelor evacuate din cele două blocuri aflate în proximitate dar şi convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

”Până la acest moment, 20 de persoane au fost evacuate preventiv din cele două blocuri, au fost montaţi martori care să indice dacă terenul se misa în continuare şi a fost creat un perimetru de  siguranţă. Totodată, experţi în domeniu sunt în deplasare spre locaţie, în vederea identificării motivului tasării terenului”, a mai transmis instituţia.

UPDATE: Douăzeci de persoane care locuiesc în blocurile situate în apropierea zonei în care strada 23 August s-a prăbuşit au fost evacuate preventiv. În funcţie de evoluţia situaţiei şi de analizele realizate de specialişti vor fi dispuse şi alte măsuri, transmit oficialii Prefecturii Prahova.

UPDATE: ”Întrucât pe strada 23 August din oraşul Slănic, în dreptul Sediului Poliţiei oraşului Slănic, îmbrăcămintea asfaltică s-a surpat, zona afectată este închisă circulaţiei fiind impuse restricţii. Astfel, strada în cauză a fost închisă, fiind necesară ocolirea acesteia„, a transmis IPJ Prahova. 

Sursa citată a precizat că traficul rutier este deviat pe str. Vasile Alecsndri- Str. Slănicului- I.L. Caragiale.

UPDATE: ”Având în vedere situaţia de urgenţă produsă în localitatea Slănic din judeţul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafaţă de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, şef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la faţa locului a unei echipe formată din personal DSU şi IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialişti în domeniul construcţiilor şi minieri”, a transmis, joi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa citată a precizat că a fost dispusă şi măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiştii în domeniu.

UPDATE:  Autorităţile au convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza situaţia creată în urma prăbuşirii străzii. Reprezentanţi ai Prefecturii Prahova au transmis că ”este posibil” să fie dispusă evacuarea unora dintre locatarii din zonă.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Strada 23 August din oraşul Slănic s-a prăbuşit, asfaltul surpându-se pe o lungime de mai mulţi metri, la mică distanţă de blocurile de locuinţe.

Asfaltul care s-a surpat a dus şi la deteriorarea trotuarului care este construit cu pavele.

 

Zona a fost complet izolată, iar la faţa locului se află reprezentanţi ai ISU şi ai autorităţilor de la nivel judeţean.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.