Eric Clapton a câştigat un proces împotriva unei femei din Germania, în vârstă de 55 de ani, care a scos la vânzare online un CD contrafăcut pentru 9,95 euro (8,45 lire sterline), relatează Deutsche Welle.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost luată miercuri de tribunalul regional din Düsseldorf.

Femeia, cunoscută sub numele de Gabriele P, a susţinut că nu ştia că a încălcat drepturile de autor prin listarea CD-ului intitulat „Eric Clapton - Live USA”, care conţine înregistrări ale concertelor din anii 1980, pe eBay.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Avocaţii starului rock în vârstă de 76 de ani au urmărit cazul şi au trimis unei instanţe regionale din Düsseldorf o declaraţie pe propria răspundere în care afirmă că înregistrările sunt ilegale şi făcute fără acordul lui Clapton.

Ca răspuns la o scrisoare din partea echipei juridice germane a lui Clapton, femeia a replicat: „Mă opun şi vă cer să nu mă hărţuiţi şi să nu mă contactaţi în continuare”, adăugând „nu ezitaţi să intentaţi un proces dacă insistaţi asupra cererilor”.

A fost depusă o ordonanţă, iar instanţa a decis în favoarea lui Clapton. Femeia a făcut apel, declarând că răposatul ei soţ a cumpărat discul în 1987 de la un magazin universal popular german, dar a pierdut. Judecătorul a spus că este irelevant faptul că nu a cumpărat ea însăşi CD-ul.

Instanţa a stipulat că ea trebuie să plătească taxele legale ale ambelor părţi, care totalizează 2.889 de lire sterline. În cazul foarte puţin probabil în care ea ar continua să scoată CD-ul la vânzare, ar putea, în conformitate cu legea germană a drepturilor de autor, să se confrunte cu o amendă de până la 212.353 de lire sterline sau şase luni de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.