Un angajat al Inspectoratului de Stat în Construcţii Iaşi este cercetat pentru luare de mită. Ar fi cerut şase sisteme de aer condiţionat cu module Wi-Fi pentru a semna documentaţia necesară pentru recepţia unui bloc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: În referatul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi se arată că angajatul din cadrul ISC Iaşi fusese desemnat să participe ca membru în comisia de recepţie la finalizarea unui imobil în localitatea Hlincea de lângă municipiul Iaşi.

Angajatul ISC Iaşi a cerut investitorului imobiliar, prin intermediul unei alte persoane, ca, în schimbul semnării procesului verbal de recepţie a lucrărilor, să primească patru sisteme de aer condiţionat în valoare de 2.240 de lei plus TVA fiecare, alte două sisteme de aer condiţionat în valoare de 3.845 de lei plus TVA fiecare plus şase module WiFi în valoare de 176 de lei plus TVA fiecare.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Propunerea a fost acceptată de către investitorul imobiliar, astfel că angajatul ISC a semnat procesul verbal la finalul lunii aprilie a acestui an.

Pe 16 mai, el a primit bunurile solicitate drept mită, pe care le-a depozitat într-o boxă aflată la subsolul unui bloc din localitatea ieşeană Valea Lupului.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Două persoane din judeţul Iaşi, respectiv un angajat al Inspectoratului de Stat în Construcţii şi un responsabil tehnic de execuţie, au fost reţinute ieri, 20 mai a.c., de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, pentru cercetări privind suspiciunea săvârşirii unor infracţiuni de corupţie, după o serie de activităţi de procedură penală desfăşurate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi. În cauză sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunii de luare de mită de către un angajat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, faptă comisă prin intermediul altor 2 persoane, cercetate pentru complicitate la luare de mită, în scopul avizării favorabile a unei documentaţii pentru recepţia unui imobil, respectiv un bloc de locuinţe”, a transmis, marţi, Direcţia Generală Anticorupţie.

Sursa citată a precizat că inspectorul în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii Iaşi a solicitat unui investitor imobiliar, denunţător în cauză, prin intermediul altui suspect (responsabil tehnic de execuţie), să-i remită 6 sisteme de aer condiţionat cu 6 module Wi-Fi, în schimbul semnării procesului verbal de recepţie finală a investiţiei.

”La momentul când a pretins aceste bunuri, inspectorul ISC Iaşi a indicat inclusiv societatea comercială de la care denunţătorul urma să achiziţioneze produsele respective, societate al cărei reprezentant este suspect pentru complicitate la luare de mită. Pentru documentarea probatoriului, în cursul zilei de ieri, ofiţerii DGA - SJA Iaşi, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară, din care 3 la locuinţele suspecţilor şi una la sediul societăţii comerciale”, a mai transmis sursa citată.

Cu ocazia percheziţiei efectuată la inspectorul ISC Iaşi, au fost identificate şi ridicate toate cele 6 sisteme de aer condiţionat menţionate, cu modulele Wi-Fi aferente, în valoare totală de 20.070 lei, primite cu titlu de mită anterior.

”Totodată, au fost puse în executare 3 mandate de aducere la unitatea de parchet faţă de cele trei persoane, iar în urma audierii, a fost pusă în mişcare acţiunea penală, două dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore pentru continuarea cercetărilor în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. În cursul zilei de astăzi, cei doi urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a mai precizat DGA.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.