Statele Unite analizează când vor putea să ridice restricţii care interzic intrarea europenilor în America, după ce cancelarul german Angela Merkel a ridicat această problemă în cadrul vizitei sale, a anunţat preşedintele american Joe Biden, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este în curs”, a declarat Biden.

Şeful statului american a anunţat că urmează să se exprime în acest subiect ”în zilele următoare. Aştept ca colaboratorii noştri din Grupul de acţiune cu privire la covid-19 să-mi spună când să facem acest lucru”.

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat că a discutat cu Joe Biden despre impactul variantei indiene (delta) a SARS-Cov-2.

”Trebuie să luăm o decize care să fie durabilă”, a subliniat ea.

Companii aeriene au cerut administraţiei americane să ridice restricţiile aplicabile majorităţii cetăţenilor neamericani, care s-au aflat în sejur în Marea Britanie, în cele 26 de state europene membre ale spaţiului Schengen fără control la froentiere, în Irlanda, China, India, Africa de Sud, Iran şi Brzzilia.

Numeroase ţări vizate de restricţii de călătorie înregistrează un nivel covid-19 mult mai mare decât numeroase state membre UE, vizate de restricţii impuse în martie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.