Franţa urmează să primească două milioane dintre cele 29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca-Oxford, descoperite într-o instalaţie în apropiere de Roma, în urma unei inspecţii a autorităţilor italiene, în urma unei solicitări a Comisiei Europene (CE), iar cel puţin jumătate din acest stoc ”ascuns” urmează să fie distribuit în Uniunea Europeană (UE), relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Franţa urmează să primească cel puţin ”două milioane” dintre aceste doze, a anunţat duminică, la postul France 2, secretarul francez de stat însărcinat cu Afaceri Europene Clément Beaune.

”Descoperirea” de weekendul trecut a condus la o polemică, într-un context de penurie de vaccin împotriva covid-19.

Laboratorul suedezo-britanic AstraZeneca a anunţat că reduce livrările către UE.

AstraZeneca a livrat în primul trimestru doar 30 de milioane de doze de vaccin din cele 90 de milioane prevăzute prin contract în această perioadă.

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a avertizat joi că laboratorul suedezo-britanic este necesar să-şi ”recupereze” întârzierile importante în livrări ale vacinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford către Cei 27, înainte să exporte în afara UE doze de vaccin pe care le produce pe teritoriul Uniunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.