Kosovo, o ţară care la fel ca vecinele sale din Balcani se confruntă cu o creştere a numărului contaminărilor cu noul coronavirus, a primit primul lot de vaccin împotriva covid-19, prin intermediul Covax, un sistem destinat aprovizionării ţărilor sărace, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ţara noastră este mică şi săracă, are deci nevoie de susţinere şi solidaritate, mai ales din partea Statelor Unite şi Uniunii Europene (UE)”, a declarat duminică premierul Albin Kurti, pe aeroportul din Priştina, unde a sosit o încărcătură de 24.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

Kosovo, la fel ca vecinii săi din Blacani, se confruntă cu o creştere puternică a contaminărilor cu noul coronavirus.

Campania de vaccinare urmează să înceapă săptămâna aceasta.

Primele persoane vaccinate sunt cadrele medicale, persoanele cu patologii cu risc şi bătrânii, a anunţat ministrul Sănătăţii Arben Vitia.

Kosovo a cerut în total Covax 100.000 de doze de vaccin .

Guvernul de la Priştina preconizează să vaccineze populaţia până la sfârşitul anului.

Kosovo, o ţară cu 1,8 milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul epidemiei 90.000 de contaminări cu noul coronavirus şi 1.800 de morţi din cauza covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.