Autorităţile germane au aprobat trei teste de detectare a noului coronavirus - care pot fi folosite la domiciliu -, în cadrul unei strategii elaborate de către ministrl Sănătăţii Jens Spahn în vederea unei favorizări a unei ieşiri din izolare, aflată în vigoare în Germania de la jumătatea lui decembrie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rata incidenţei covid-19 a scăzut cu regularitate în primele săptămâni ale anului, însă stagnează de câteva zile şi ar putea împiedica o relaxare a restricţiilor, un subiect care urmează să fie abordat într-o reuniune a Guvernului cu landurile, prevăzută săptămâna viitoare.

Cancelarul german Angela Merkel le-a spus unor aleşi din cadrul partidului său, Uniunea Creştin Democrată (CDU), că o desfăşurare a unor teste rapide şi o creştere a capacitţii globale de testare ar putea să faciliteze o revenire la normal, declarau marţi două surse care au asistat la această reuniune.

Guvernul evaluează costul acestui nou dispozitiv la 810 milioane de euro pe lună, care să aibă la bază 30 până la 45 de milioane de teste, potrivit unor documemnte obţinute de Reuters.

Institutul federal pentru medicamente şi dispozitive medicale - autoritatea germană în sectorul farmaceutic - a validat teste antigen dezvoltate de către Healgen Scientific, Xiamen Boson Biotech şi Hangzhou Laihe Biotech în vederea unei utilizări de către neprofesionişti, potrivit site-ului instituţiei.

Jens Spahn a precizat la postul ZDF că alte teste urmează să fie validate săptămâna viitoare.

Rata incidenţei covid-19 în Germania a crescut în ultima săptămână de la 57 de cazuri la 100.000 de locuitori la 59,3 de cazuri la 100.000 de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.