Agenţia americană a medicamentului (FDA) a confirmat miercuri o eficienţă cuprinsă între 81,7% şi 87,6% a vaccinului înr-o singură doză împotriva covid-19 Johnson & Johnson, în documente pe care le-a făcut publice cu două zile înainte de o reuniune a Comitetului său consultativ în vederea unei autorizări de urgenţă a vaccinului în Statle Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eficienţa vaccinului împotriva unor forme grave a covid-19 este 85,9% în Statele Unite, de 81,7% în Africa de Sud şi de 87,6% în Brazilia, în urma unor teste clinice.

Comitetul experţilor independenţi din cadrul Food and Drug Administration (FDA) se reunesc vineri pentru a lua o decizie cu privire la utilizarea vaccinului în Statele Unite.

FDA a dat curs recomandărilor Comitetului cu privire la vaccinurile alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech şi companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

Johnson & Johnson anunţa în ianuarie că vaccinul său are o eficienţă de 72% în prevenirea covid-19, în urma unui test climnic în Statele Unite, dar că nivelul protecţiei faţă de noi variante ale noului coronavirus este de 66%, în urma unui test clinic la nivel mondial, cu 44.000 de voluntari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.