O angajată a căilor ferate britanice a murit din cauza covid-19 luna trecută, după ce o persoană care a pretins că era contaminată cu noul coronavirus a scuipat-o, a anunţat marţi dindicatul din cadrul acestui sector, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Belly Mujinga, în vârstă de 47 de ani, care lucra la Gara Victoria din Londra, a resimţit simptomele bolii în urma unei agresiuni care i-a vizat pe ea şi pe un coleg de-al său, la 22 martie.

”Ei se aflau în sală, lângă ghişeu, când au fost agresaţi de către un utilizator care i-a scuipat”, a anunţat sindicatul TSSA într-un comunicat.

”Un om a tuşit către ei şi le-a spus că avea virusul”, adaugă sindicatul.

Câteva zile mai târziu, medicul lui Belly Mujinga i-a recomandat să-şi întrerupă activitatea, notând că prezenta probleme respiratorii, precizează TSSA.

Femeia şi-a încetat activitatea, însă starea sănătăţii a continuat să i se înrăutăţească şi a fost necesar să fe internată la un spital şi conectată la un aparat de respiraţie artificială, la 2 aprilie.

Belly Mujinga a murit trei zile mai târziu, lăsându-şi în urmă soţul şi o fiică în vârstă de 11 ani, care nu au mai revăzut-o de când a plecat cu ambulanţa la spital.

Compania la care era angajată victima - Southern Railway - a dat asigurări că ia cazul ”foarte în serios” şi că a lansat o anchetă internă.

Poliţia britanică a Transporturilor a deschis apoi o anchetă, potrivit TSSA, care anunţă că a cerut autorităţii de reglementare a transportului feroviar să analizeze evenimentele.

Potrivit sindicatului, ”există întrebări serioase despre moartea sa, un lucru care nu poate fi evitat”.

Secretarul general al sindicatului, Manuel Cortes, a cerut ca guvernul să acorde o indemnizaţie familiilor tuturor lucrătorilor din sector care au murit din cauza covid-19, aşa cum se întâmplă în cazul membrilor personalului din domeniul sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.