Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin Dmitri Peskov a contractat noul coronavirus şi a fost internat la spital, a declarat el însuţi agenţiilor ruse de presă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Da, sunt bolnav. Primesc un tratament”, a declarat Dmitri Peskov pentru agenţia rusă de presă Interfax.

Purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin precizează că nu s-a mai întâlnit personal cu Vladimir Putin de peste o lună de zile, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

Kremlinul dă asigurări că starea sănătăţii lui Vladimir Putin este supravegheată riguros şi că şeful statului beneficiază de cea mai bună monitorizare din Rusia.

Vladimir Putin, care s-a izolat la reşedinţa sa de la periferia Moscovei a participat la numeroase reuniuni prin videoconferinţă, s-a întâlnit marţi cu CEO-ul gigantului petrolier rus Rosneft, Igor Secin.

Dmitri Peskov este ultimul membru al puerii ruse dintr-o serie care a contractat noul coronavirus, în contextul în care Rusia a devenit a doua cea mai afectată ţară din lume - după Statele Unite - ca număr de contaminări, cu 232.243 de cazuri înregistrate oficial.

Premierul Mihail Mişustin l-a informat pe Vladimir Putin l-a sfârşitul lui aprilie că s-a contaminat cu noul coronavirus şi s-a suspendat din funcţie până se vindecă.

Ministrul rus al Culturii Olga Liubimova a fost diagnosticată cu noul coronavirus la începutl lui mai, după ministrul Construcţiilor Vladimir Iakuşev şi unul dintre principalii săi colaboratori.

În pofida epidemiei covid-19, muncitorii ruşi şi-au reluat marţi activitatea în fabrici şi pe şantiere de construcţie, în cadrul unei ridicări treptate a interzicerii activităţii impusă populaţiei în vederea opririi răspândirii noului coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.