Procurorul statului spaniol s-a pronunţat luni în favoarea eliberării temporare a liderului separatist catalan Oriol Junqueras, considerat un gest de bunăvoinţă politică, în contextul în care Partidul Socialist spaniol (PSOE) caută susţinere în vederea formării unui guvern, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a confirmat săptămâna trecută imunitatea separatistului catalan ales deputat european, condamnat în octombrie la 13 ani de închisoare cu privire la rolul pe care l-a jucat în referendumul de autodeterminare şi secesiunea eşuată a Cataloniei în 2017.

CJUE a stabilit că detenţia lui Oriol Junqueras este ilagală.

Curtea Supremă spaniolă, care are de spus ultimul cuvânt cu privire la eliberarea separatsitului catalan, urmează să-şi anunţe decizia în săptămânile următoare.

Procurorul a îndemnat cea mai înaltă jurisdicţie spaniolă să ceară Parlamentului European (PE) să-i ridice lui Oriol Junqueras imunitatea de eurodeputat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.