Liderul deputaţilor conservatori eurosceptici în Parlamentul britanic Jacob Rees-Mogg s-a declarat luni îngrijorat de posibilitatea ca Theresa May să accepte ca Regatul Unit să rămână într-o uniune vamală cu Uniunea Europeană (UE) pentru a ieşi din impasul Brexitului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îngrijorarea mea este ca premierul să fie precupat mai ales de îngrijorarea de a evita o ieşire fără acord şi sunt foarte îngrijorat că ea ar putea să decidă să opteze pentru o reuniune vamală ataşată acordului său (al retragerii)”, a declarat la postul de radio LBC Rees-Mogg.

”Dar dacă se întâmplă asta, oameni ca mine vor continua să facă campanie pentru a ieşi dintr-o uniune vamală”, a adăugat el.

Rees-Mogg prezidează European Research Group (ERG), un grup de parlamentari conservatori eurosceptici.

Deputaţii britanici, care au respins a treia oară, vineri, acordul retragerii negociat de May, se reunesc din nou, luni, pentru a se pronunţa prin vot asupra unor soluţii alternative la ”Withdrawal Bill” încheiat în noiembrie, după 17 luni de negocieri.

O moţiune care propunea ca acordul Brexitului şi ”Declaraţia politică” care-l însoţeşte să includă un angajament de a negocia cu UE o uniune vamală permanentă şi globală pe tot teritoriul Regatului Unit a fost respinsă, săptămâna trecută, cu 271 de voturi la 265 - doar şase voturi.

Theresa May ar putea să-şi supună votului aleşilor - a patra oară - acordul retragerii încă de marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.