DNA verifică achiziţii făcute de Poliţia Locală a municipiului Bucureşti, precum şi examenul pentru ocuparea funcţiei de director executiv în cadrul Direcţiei de Siguranţă şi Ordine Publică, potrivit unui document prezentat luni de consilierul general PNL Ciprian Ciucu. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat luni, la sediul PSD, referitor la ancheta DNA la Poliţia Locală a Capitalei, că ea a aflat luni dimineaţă dintr-o postare pe Facebook a unui consilier PNL, afirmând că Primăria primeşte săptămânal cel puţin două adrese din partea Poliţiei Locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Firea, despre ancheta DNA la Poliţia Locală a Capitalei: Am aflat azi dimineaţă de la o postare a unui consilier general PNL - deoarece cu asta se ocupă de fapt opoziţia în Consiliul General

Conform documentului, DNA a solicitat în 7 martie Poliţiei Locale a municipiului Bucureşti să pună la dispoziţie în copie conformă cu originalul toate documentele referitoare la achiziţia din 2017 a unui lot de pantofi, a unui număr de 30 de autoturiskme Dacia uster şi a unei maşini de topit zăpada.

De asemenea, DNA solicită în copie conformă cu originalul toate documentele privind examenul pentru ocuparea funcţiei de director executiv în cadrul Direcţiei de Siguranţă şi Ordine Publică susţinut în 2017.

Ciucu susţine că "Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti este condusă de un om de casă al lui Florentin Pandele, Ştefan Văsîi, adus de la Poliţia localăVoluntari". 

În ceea ce priveşte examenul pentru care care DNA cere date, consilierul liberal susţine că "unul dintre concurenţi, Toma Nistor, apropiat de Văsîi, a scris corect subiectele din plicul celălalt, cel care nu a fost desfacut", iar cel care a pierdut a făcut contestaţie, examenul nu s-a mai concretizat, dar că Toma Nistor "e în poliţie, numit temporar". 

Consilierul PNL mai susţine că "astfel de examene s-au tot dat la PMB de când Gabriela Firea este primar".

"Au fost aduşi sute de oameni din Ilfov (unde Firea este preşedinte PSD) şi Voluntari şi a fost mărită şi schema de personal ca să-i încapă pe toţi. Pe banii noştri", afirmă el. 

"Despre cele 12 maşini de topit zăpadă. La poliţie e doar una, dar trebuie să înţelegem contextul general. Maşinile astea sunt luate de la acelaşi furnizor de către mai multe instituţii din subordinea PMB. Li s-a cerut directorilor să le cumpere (şi asta duce către vârful PMB) şi, cu toate că au cam aceleaşi capacităţi, preţurile variază destul de mult, de ordinul ecilor de mii de euro. Aici au încălcat şi Hotărârea CGMB care conţine strategia pe salubritate în care se spune clar că obligativitatea achizitionării acestor utilaje este a operatorului de salubritate", susţine Ciucu.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.