Societatea Naţională a Sarii (Salrom), singurul producător de sare din România, a anunţat miercuri că a înregistrat, în semestrul I, un profit net de peste 47 milioane de lei (peste 10 milioane euro), reprezentand o creştere cu 84% faţă de aceeaşi perioada a anului 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, cifra de afaceri netă din primul semestru al acestui an a înregistrat o creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce numărul de turişti care au vizitat salinele Salrom a crescut cu 13%, faţă de perioada similară a anului trecut, arată un comunicat al Salrom, fără a preciza cifrele exacte.

În prima jumătate a anului, marja din exploatare (EBITDA) a înregistrat o creştere cu 54% faţă de perioada similară din 2016, de la 44,63 milioane lei la 30 iunie 2016 la 68,65 milioane lei la 30 iunie 2017.

”Societatea a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 35,12%, în semestrul I 2017, faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, structurată pe vânzări de: sare gemă (pentru deszăpezire drumuri, industria chimică şi alimentară), sare în soluţie, sare recristalizată, calcar, venituri din transport auto marfă şi saleduct, venituri din activităţi turistice (închirieri spaţii comerciale, vizitări mine turistice, restaurante, baruri, ştranduri) şi a fost determinată de creşteri de vânzări pe fiecare categorie de produs”, arată comunicatul companie.

Oficialii Salrom spun că cel mai important avans a fost înregistrat la vânzările de sare gemă, în creştere cu circa 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din care ponderea cea mai mare o reprezintă sarea gemă pentru deszăpezire.

În plus, în primele şase luni ale anului, programul de investiţii a fost contractat în proporţie de 44% din totalul programat pe întregul an 2017, fiind în valoare de 35,29 milioane de lei.

 “Aceste rezultate pozitive ţin mai puţin de o conjunctură de piaţă favorabilă, cât de o eficientizare şi o dinamizare a activităţii ca urmare a aplicării măsurilor aferente acestei perioade din planul de administrare 2016-2020 aprobat de către administratori la sfârşitul anului trecut”, a declarat Dumitru Matei, directorul general al Societăţii Naţionale a Sării.

Salrom este unul dintre primii zece producători de sare din Europa.

Societatea Naţională a Sării este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 51% din capital, restul fiind deţinut de către Fondul Proprietatea (49%).

Salrom a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 297,1 milioane lei şi un profit net de 30,1 milioane lei. Compania numără circa 1.700 de angajaţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.