Fosta Banca Comercială Carpatica, devenită de la 1 mai Patria Bank în urma unei fuziuni, vrea să-şi reducă cu 40% capitalul social, până la 227,12 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Subiectul se află pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor, ce va avea loc pe 28 iulie. Capitalul social s-ar reduce prin anularea unui număr de 1,491 milioane acţiuni având o valoare nominală de 0,1 lei, proporţional cu cota de participare a fiecărui acţionar.

”Reducerea capitalului social este realizată pentru acoperirea parţială a pierderilor cumulate ale băncii, înregistrate la 31 decembrie 2016 în cuantum de 149,11 milioane lei”, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, un alt subiect aflat pe ordinea de zi este desemnarea lui Vasile Iuga în calitate de membru independent al Consiliului de Administraţie al Patria Bank. Iuga a lucrat în cadrul companiei de consultanţă PwC din 1991 şi a devenit partener international din anul 1997.

Banca a înregistrat în primul trimestru din acest an un rezultat negativ de 9,7 milioane lei, o pierdere cu 27% mai mare decât în trimestul IV 2016, pe fondul încetinirii activităţii cauzată de pregătirea fuziunii.

Venitul total din exploatare s-a ridicat în perioada ianuarie-martie la 14,5 milioane lei, în creştere cu 16% faţă trimestrul anterior. Cheltuielile operaţionale au fost în primele trei luni de 24,6 milioane lei, în creştere cu 2% faţă de trimestrul anterior, arată raportul băncii transmis luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Activele totale au scăzut în trimestrul 1 cu 4% faţă de 31 decembrie 2016, la 2,49 miliarde lei, pe fondul reducerii bazei de depozite atrase de la clienţi şi închiderii a 18 agenţii în decembrie 2016.

Banca Comercială Carpatica (BCC) a fuzionat la 1 mai cu Patria Bank. Noua instituţie bancară are peste 240.000 de clienţi. În 2016, fosta Banca Comercială Carpatica a înregistrat pierderi de 42,06 milioane lei (9,3 milioane euro), în scădere cu 44% faţă de rezultatul negativ raportat în anul anterior, după ce a tăiat cheltuielile pentru a compensa reducerea încasărilor. Grupul Patria Bank include Patria Bank, Banca Comercială Carpatica, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management şi SAI Intercapital Invest.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.