Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, vineri, decizia finală a instanţei prin care a pierdut casa din centrul Sibiului, afirmând că ea va fi respectată "cu punct şi virgulă", aşa cum se întâmplă de altfel din 2015, de la prima decizie, şi a dat asigurări că nu are "niciun fel de problemă morală".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat despre sentinţa din 2015, în care se spunea că el nu a fost "de bună credinţă" şi a făcut uz de fals în obţinerea casei, decizie care a rămas acum definitivă şi irevocabilă: "Aceste lucruri nu sunt scrise în acea decizie şi pot să îi asigur pe toţi că nu am niciun fel de problemă morală. Fiind o decizie definitivă irevocabilă, ea va fi întrutotul respectată".

Jurnaliştii i-au spus că acesta a fost un citat din sentinţa din 2015, preşedintele spunţând că nu comentează deciziile, care nu contează dacă "mulţumesc sau nemulţumesc".

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"O decizie, dacă este definitivă şi irevocabilă, se aplică şi punct. Altceva nici nu cred că aş putea să adaug aici. (...) Nu s-a schimbat nimic prin această decizie. Suntem exact unde am fost şi în toamna lui 2015, de când se respectă cu punct şi virgulă acea decizie", a spus preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, după ce Curtea de Apel Piteşti le-a respins irevocabil contestaţia în anulare la decizia Curţii de Apel Braşov, pe 22 februarie. Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale a spus că preşedintele respectă deciziile instanţelor de judecată şi s-a conformat deciziei instanţei din noiembrie 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.