Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, după ce Curtea de Apel Piteşti le-a respins irevocabil contestaţia în anulare la decizia Curţii de Apel Braşov. Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale a spus că preşedintele respectă deciziile instanţelor de judecată şi s-a conformat deciziei instanţei din noiembrie 2015.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: 17:34 Dobrovolschi: Preşedintele respectă deciziile instanţelor de judecată;s-a conformat deciziei instanţei din noiembrie 2015

Preşedintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanţelor de judecată şi s-a conformat deciziei instanţei încă din noiembrie 2015, a declarat, miercuri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, după ce Curtea de Apel Piteşti a repins contestaţia în anulare făcută de către Klaus şi Carmen Iohannis, în privinţa imobilului din centrul municipiului Sibiu.

”Preşedintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanţelor de judecată. Preşedintele României a luat act de hotărârea civilă a Curţii de Apel Piteşti de astăzi. Preşedintele s-a conformat deciziei instanţei încă din noiembrie 2015, când a fost pronunţată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Braşov”, a declarat Dobrovolschi.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au repins, miercuri după-amiază, contestaţia în anulare făcută de către Klaus li Carmen Iohannis, după ce aceştia au pierdut, prin sentinţă a Curţii de Apel Braşov, un imobil din centrul municipiului Sibiu.

În plus, cei doi trebuie să achite cheltuieli de judecată către mai mulţi dintre intimaţii din proces.

”Respinge contestaţia în anulare. Obligă contestatorii la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 1.700 lei către intimata Antonescu Elisabeta şi 1.700 lei către intimaţii Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Steluţa Ancuţa. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi 22.02.2017”, este soluţia Curţii de Apel Piteşti, publicată, miercuri după-amiază, pe portalul instanţelor de judecată din judeţul Argeş.

La termenul din 15 februarie, Curtea de Apel Piteşti a amânat pentru 22 februarie pronunţarea în procesul în care soţii Iohannis au contestat decizia Curţii de Apel Braşov prin care pierd casa din centrul municipiului Sibiu.

La termenul din 18 ianuarie, avocatul preşedintelui şi al soţiei acestuia a cerut amânarea sau suspendarea cauzei, până la clarificarea situaţiei privind moştenitorii Gerogetei Lăzurcă, însă magistraţii au respins cererea.

De la începutul procesului la instanţa din Piteşti, în iunie 2016, dosarul a fost amânat de trei ori.

Ultima amânare a fost la înfăţişarea din 7 decembrie 2016. Atunci, completul de judecată a dispus amânarea pentru ca soţia preşedintelui să depună la dosar certificatul de deces al mamei sale, Georgeta Lăzurcă, al cărei nume apare ca parte în proces şi ca să facă dovada că este moştenitoarea acesteia.

La termenul din 28 septembrie 2016, părţile implicate în proces au fost reprezentate de către avocaţi care au avut o dispută în faţa judecătorilor privind validitatea unor acte. În aceste condiţii, avocaţii au cerut instanţei să compare o semnătură a Rodicăi Baştea de pe contractul de asistenţă juridică cu cea de pe un alt document aflat la dosar.

Primul termen al acestui proces, la Curtea de Apel Piteşti, a avut loc în 22 iunie 2016, când a fost amânat pentru 28 septembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, nu mai sunt proprietarii casei din centrul oraşului Sibiu pierdută în instanţă, după ce Oficiul Judeţean de Cadastru a admis cererea Administraţiei Finanţelor Publice de radiere a dreptului de proprietate al celor doi.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa în care este sediul unei bănci, în noiembrie anul trecut, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

În aprilie 2016, Preşedinţia a anunţat că Iohannis va returna de îndată sumele care au fost virate în baza ocntractuljui de închiriere a imobilului după comunicarea deciziei Curţii de Apel Braşov..

"Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărţii Funciare numărul 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curţii de Apel Braşov. În contextul juridic creat, domnul Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiţiei şi, fără nicio îndoială, va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curţii de Apel Braşov", anunţa atunci Administraţia Prezidenţială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.