Preşedintele american Barack Obama a salutat sâmbătă, într-un mesaj cu ocazia împlinirii a 15 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, valorile şi puterea care definesc americanii şi le-a adus omagiu celor aproape 3.000 de oameni care şi-au pierdut viaţa în atacurile teroriste, dar şi supravieţuitorilor, personalului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi nenumăraţilor oameni care de atunci asigură securitatea ţării, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mesajul său săptămânal, Obama a spus că, deşi s-au schimbat multe în ultimii 15 ani, este important ca americanii să îşi amintească şi ce a rămas la fel. “Valorile de bază care ne definesc ca americani. Rezistenţa care ne susţine”, a spus el cu o zi înainte de ceremoniile de comemorare a victimelor celor mai sângeroase atentate de pe teritoriul american.

El a subliniat că obiectivul teroriştilor este să sperie americanii pentru a-şi schima modul de viaţă, dar “americanii nu vor ceda niciodată în faţa fricii”.

"Suntem în continuare America eroilor care au alergat în calea pericolului, a oamenilor de rând care i-au învins pe terorişti, a familiilor care şi-au transformat durerea în speranţă”, a spus Obama.

El a notat că ameninţarea teroristă a evoluat în ultimii 15 ani, “aşa cum am văzut, în mod tragic, de la Boston la Chattanooga, de la San Bernardino la Orlando”, oraşe unde s-au înregistrat atacuri islamiste.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că Statele Unite vor lupta fără oprire împotriva terorismului ce provoacă haos în Orientul Mijlociu şi în Occident, indiferent că este reprezentat de al-Qaida sau ISIS.

Obama va ţine un moment de reculegere în privat, la Casa Albă, la ora 8.46 (15.46 ora României), când American Airlines Flight 11 s-a prăbuşit în Turnul de Nord al World Trade Center. După aceea va rosti un discurs la ceremonia organizată la Pentagon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...