Un tribunal ucrainean a ordonat vineri ca ministrul agriculturii, Mîkola Solski, care îşi anunţase joi demisia, să fie plasat în arest preventiv în urma acuzaţiilor privind implicarea sa într-o achiziţie ilegală de terenuri deţinute de stat în valoare de aproximativ 7 milioane de dolari, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solski neagă acuzaţiile, care se referă la fapte petrecute în perioada 2017-2021, înainte de a-şi începe activitatea ca ministru al agriculturii, în martie 2022.

Judecătorul a stabilit o cauţiune de 75,7 milioane de hrivne (1,9 milioane de dolari).

Solski şi-a prezentat joi scrisoarea de demisie, dar, din punct de vedere tehnic, rămâne în funcţie până când parlamentul analizează cererea sa.

El este primul ministru din cabinetul ucrainean în timpul mandatului preşedintelui Volodimir Zelenski care este numit suspect într-un caz de corupţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.