Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a precizat că premierul Sorin Grindeanu a discutat în prealabil cu preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu propunerile pe care le-a făcut vineri privind componenţa Guvernului, Ponta precizând că discuţia este ”o chestiune de funcţionalitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu siguranţă pot să vă confirm că primul-ministru a discutat cu preşedintele dintr-un motiv foarte simplu: pentru că nu trimiţi propunerile înainte să-l întrebi. Vă spun şi din proprie experienţă pentru că am lucrat cu doi preşedinţi. Nu este o chestiune de politeţe, este una de funcţionalitate”, a declarat Victor Ponta.

Premierul Sorin Grindeanu a trimis la Cotroceni demisiile lui Carmen Dan şi a lui Sevil Shhaideh şi propunerile de numire a lui Augustin Jianu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, iar el însuşi preia Internele.

”Premierul Sorin Grindeanu a trimis către Administraţia Prezidenţială propunerile de vacantare a posturilor de ministru al Afacerilor Interne şi de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Au fost trimise şi propunerile de numire, ca interimari, a domnului Augustin Jianu în functia de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, şi a domnului Sorin Grindeanu în funcţia de ministru al Afacerilor Interne”, informează Guvernul.

Totodată, Guvernul precizează că demiterea lui Mihai Busuioc din postul de secretar general al Guvernului şi numirea în locul său a lui Victor Ponta a fost contrasemnată de către secretarul de stat Alaexandru Mihai Ghigiu ”în urma refuzului repetat şi nemotivat al domnului Mihai Busuioc şi al doamnei Andreea Lambru de a semna deciziile prim-ministrului României.”

Victor Ponta a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial şi fiind contrasemnată de secretarul de stat căruia i-au fost delegate atribuţiile lui Mihai Busuioc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.