Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat, la TVR1, că se va întoarce la funcţia de deputat în scurtă vreme şi nu va accepta vreun post de ministru într-un eventual guvern Grindeanu 2 deoarece acest lucru ar presupune să meargă la Cotroceni pentru a depune jurământul în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Ponta a precizat că motivul pentru care a acceptat postul de secretar general al Guvernului este acela că aceasta este singura funcţie din Guvern pentru care nu este necesar decretul de numire semnat de către preşedintele Klaus Iohannis.

”Nu vin în nicio funcţie care să presupună să mă duc la domnul Iohannis să mă numească”, a declarat Ponta.

El a spus că prezenţa sa în echipa guvernamentală a lui Sorin Grindeanu nu se va prelungi în eventualitatea că actualul premier va reuşi să-şi păstreze funcţia şi după moţiunea de cenzură de miercuri.

”Rămân cu domnul Grindeanu până face guvernul Grindeanu 2 şi apoi mă întorc la funcţia de deputat. Am o problemă politică: eu nu mă duc la domnul Iohannis”, a mai spus Ponta.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.