Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi candidat PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov Adrian Veştea a transmis, vineri, candidatului Alianţei Dreapta Unită la şefia CJ Braşov, Irineu Darău şi candidatului PSD pentru un al doilea mandat la Primăria Săcele Virgil Popa, care l-au criticat că nu ar fi colaborat cu toţi primarii, şi că ar fi blocat proiecte ale unor primari de alte culori politice, că „dacă nu ar fi un om echilibrat, nu ar fi fost ţinut în funcţia de ministru”, postură din care gestionează „bugete importante la nivelul ţării”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că ar trebui să luăm toate sumele pentru echilibrarea bugetelor locale pe care noi le-am atribuit prin Hotărâre de Consiliu Judeţean şi o să vedeţi că, de fapt, şi consilierii PSD şi cei de la USR le-au votat. În permanenţă am încercat să creăm un echilibru. Sumele pe care le-am atribuit au fost proporţionale cu reprezentativitatea pe care o aveau la nivelul unităţilor teritoriale şi putem lua toate aceste lucruri pe ultimii şapte ani de zile. Dar este campanie electorală şi fiecare dintre aceşti oameni încearcă să găsească subiecte. Dacă nu aş fi fost o persoană echilibrată, azi, când gestionez bugete importante la nivelul ţării, probabil că nu m-ar fi ţinut în funcţie", a afirmat ministrul Veştea într-o conferinţă de presă la sediul PNL Braşov.

Anterior, într-o conferinţă de presă la sediul USR Braşov, Senatorul USR Irineu Darău, candidat al Alianţei Dreapta Unită la şefia Consiliului Judeţean Braşov a spus, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul USR Braşov, că fostele şi conducerea din prezent a forului judeţean nu au reuşit să colaboreze cu toate primăriile.

„Ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii 35 de ani a fost să colaboreze pe deplin conducerea Consiliului Judeţean cu toate primăriile, indiferent de culoarea politică. Bineînţeles, e şi mai importantă, şi nici acest lucru nu s-a întâmplat, colaborarea, sincronizarea deplină între Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean. Insistăm pe ideea de echipă şi colaborare, suntem dispuşi să colaborăm cu toată lumea, dar suntem foarte hotărâţi să îi înlocuim definitiv pe cei care nu au în alfabetul lor acest cuvânt, 'colaborare”, a explicat Irineu Darău.

Tot vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Braşov, candidatul social-democraţilor pentru un al doilea mandat la primăria municipiului Săcele Virgil Popa l-a acuzat pe Adrian Veştea că i-a blocat proiecte în decursul timpului, din postura de lider al PNL Braşov şi preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

„De când era la judeţ, preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, a blocat două proiecte mari la Săcele. La un proiect a venit personal să blocheze o investiţie de apă-canal, de 40 de milioane de lei, în 2018, norocul meu că ulterior am format o altă majoritate în CL şi am deblocat-o în 2020. Ne doream să facem un ITI în zona Săcele şi toate localităţile din jur au acceptat asocierea, în afară de Consiliul Judeţean Braşov, deşi discutăm de anul 2019. Deci, pot să spun că domnul Veştea a blocat proiecte la Săcele", a declarat primarul Virgil Popa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.