USR afirmă că rectificarea bugetară făcute de Guvern ar fi trebuit să fie negativă, deoarece veniturile au scăzut, iar cheltuielile au crescut, actualul act fiind o minciună, iar Executivul condus de Mihai Tudose refuză să recunoască "incompetenţa" sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Partidul Uniunea Salvaţi România avertizează că guvernarea PSD – ALDE manipulează cifrele bugetului de stat pentru a prezenta o rectificare bugetară pozitivă în care veniturile si cheltuielile statului sunt în creştere. În realitate, Guvernul Tudose refuză să recunoască propria incompetenţa şi să admită în mod oficial că rectificarea bugetară reflectă situaţia dezastruoasă a finanţelor publice după opt luni de guvernare PSD-ALDE", se arată într-un comunicat al formaţiunii.

USR susţine că, în pofida rectificării pozitive prezentate de Guvern, realitatea arată că "veniturile şi cheltuielile bugetului de stat sunt în scădere şi doar deficitul bugetar este în creştere".

”Dincolo de modul în care este definită această rectificare bugetară, în esenţă este o rectificare negativă pentru că sunt tăiate fonduri de aproape 10 miliarde de lei de la investiţii în infrastructură şi proiecte europene şi transferate la cheltuielile cu salariile şi pensiile”, afirmă deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

Rectificarea bugetară pozitivă care alocă sume suplimentare mai multor ministere, în special pentru plăţi de salarii, include şi tăieri de fonduri, cele mai mari sume fiind luate de la investiţii Ministerul Dezvoltării şi la Ministerul Transporturilor, în timp ce alte instituţii, precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, cele două Camere ale Parlamentului, SRI şi Preşedinţia primesc bani în plus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.