Congresul Partidului Popular European a decis ca Ursula von der Leyen să fie candidata PPE pentru unu nou mandat de cinci ani la şefia Comisiei Europene, a anunţat eurodeputatul PNL şi vicepreşedinte al PPE, Siegfried Mureşan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ursula von der Leyen este, oficial, candidata Partidului Popular European pentru funcţia de preşedintă a Comisiei Europene pentru următorii 5 ani. Candidatura sa a fost aprobată astăzi, prin vot, în plenul Congresului Partidului Popular European de la Bucureşti.  În următoarele trei luni, vom face campanie şi vom vorbi despre lucrurile bune pentru care Comisia Europeană, condusă de Ursula von der Leyen, şi noi, Parlamentul European, le-am reuşit pentru oameni, printre care adoptarea Mecanismului European de Redresare şi Rezilienţă - cel mai mare plan de investiţii din istoria Uniunii Europene şi din care ţara noastră primeşte aproape 30 de miliarde de euro, reducerea dependenţei energetice faţă de Federaţia Rusă şi decizia de începere a negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina”, a declarat Siegfried Mureşan, potrivit unui comunicat de presă.

Congresul PPE a votat, miercuri, şi manifestul electoral al partidului în care este cerută o distribuţie cât mai echitabilă între ţările membre a fondurilor europene pentru agricultură.

De asemenea, în manifestul electoral al Partidului Popular European care a fost votat miercuri aseară la Congresul PPE de la Bucureşti şi care va sta la baza programului nostru politic pentru următorii cinci ani, „propunem să întărim regulile europene pentru a ne asigura că infrastructura strategică, cum ar fi porturile, telecomunicaţiile şi facilităţile energetice, precum şi cele mai inovatoare companii ale noastre, sunt protejate de preluări de către ţări terţe, în special China”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Delegaţia austriacă nu a mai votat, miercuri seara, împotriva manifestului electoral al PPE care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, iar manifestul a fost adoptat cu unanimitate.

Cu toate acestea, cancelarul Austriei Karl Nehammer a declarat, joi la Congresul PPE de la Bucureşti, că UE trebuie să ia în serios graniţele externe şi să ofere asistenţă la graniţă. „Avem nevoie de proceduri de azil rapid implementate şi să ne asigurăm că cei care se află ilegal pe teritoriul UE sunt repatriaţi”, a mai spus el, arătând că trebuie să luptăm cu antisemitismul care este observat prea des pe străzile Europei.

Nehammer nu a făcut în discursul său nicio referire la admiterea României în Spaţiul Schengen, Austria sa opunându-se aderării ţării noastre.

La Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie participă aproximativ 800 de delegaţi cu drept de vot din toate colţurile Uniunii Europene, inclusiv preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, şi 10 şefi de state şi de guverne.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.