Liderii PNL, reuniţi la această oră într-o şedinţă informală la sediul central al partidului, discută o nouă variantă de deblocare a crizei politice: guvern minoritar PNL - UDMR, dar cu mandat limitat, au declarat pentru News.ro surse participante la discuţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestora, se dezbate perioada pentru care ar urma să fie învestit Guvernul Ciucă: trei luni sau şase luni.

Sursele citate au explicat că soluţia unui guvern cu mandat limitat ar putea convinge PSD să voteze un cabinet minoritar în Parlament.

Anterior, surse liberale au arătat că PNL încearcă să strângă o majoritate în Parlament, pentru a trece un guvern minoritar PNL-UDMR, susţinut de grupul minorităţilor naţionale, în acest sens urmând să negocieze cu fiecare parlamentar în parte, mai puţin cei de la AUR. Cei de la PNL mizează pe faptul că parlamentarii nu doresc alegeri anticipate şi nu vor contribui la căderea unui nou Guvern. 

De asemenea, în urma discuţiilor cu partenerii de la UDMR, cei de la PNL ar fi dispuşi să le cedeze acestora portofoliul Fondurilor Europene.

Liberalii au nevoie, potrivit calculelor interne, de aproximativ 70 de voturi pentru a trece Cabinetul Ciucă în Parlament. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.