Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, acuză că bugetul pe 2017 a fost prezentat "mincinos" de către PSD-ALDE, nefiind suficienţi bani pentru salarii decât pentru primele 9 luni ale anului, astfel încât acum sunt "sacrificate" domenii precum sănătatea şi educaţia pentru celelalte cheltuieli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avertizat de nenumărate ori că bugetul ”croit” de PSD-ALDE este unul mincinos şi că nu vor fi bani decât pentru primele 9 luni pentru salarii. Acum s-au găsit bani, dar s-a renunţat la investiţii, dezvoltare şi, îndrăznesc să spun, la viitor! Economia “duduie” doar pe hârtie! În realitate, statul a devenit doar un plătitor net de salarii", spune prim-vicepreşedintele PNL.

Ea acuză că PSD a renunţat la atribuţii ale statului precum asigurarea de infrastructură, sănătate, educaţie de calitate şi bunăstare din cauza deciziei de a tăi banii de investiţii.

"Şcolile vor rămâne fără autorizaţii de funcţionare. Spitalele vor fi aceleaşi în care s-au tratat şi bunicii noştri. Drumurile proaste vor continua să răpească vieţi. Satele vor rămâne ancorate în secolul XIX - subdezvoltate. Aceasta este realitatea oferită de PSD-ALDE - un Guvern interesat doar de simpatie electorală, fără să aibă o viziune economică pentru viitor", spune liderul liberal.

Rectificarea bugetară pozitivă care alocă sume suplimentare mai multor ministere, în special pentru plăţi de salarii, include şi tăieri de fonduri, cele mai mari sume fiind luate de la investiţii Ministerul Dezvoltării şi la Ministerul Transporturilor, în timp ce alte instituţii, precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, cele două Camere ale Parlamentului, SRI şi Preşedinţia primesc bani în plus.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.