Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat luni, în cadrul şedinţei solemne a Parlamentului dedicată comemorării regelui Mihai, că fostul monarh a fost întotdeauna pregătit să-şi sacrifice confortul personal din dragoste pentru popor şi că este datoria de onoare a fiecărui bun român să cunoască adevărul despre omul de stat care a fost şi rămâne Regele Mihai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lider cu simţul datoriei faţă de ţară, Majestarea Sa rămâne în memoria noastră ca un depozitar al valorilor naţionale şi un apărător al intereselor autentice ale României. Din dragoste pentru popor, a fost întotdeauna pregătit să-şi sacrifice confortul personal, dovedind faptul că un rege se poate ridica întotdeauna deasupra vremurilor. Aşa a putut ierta cu nobleţe toate nedreptăţile care i s-au făcut, ştiind că în definitiv nu sunt altceva decât proiecţia fricii şi a propriilor slăbiciuni ale celor care le-au săvârşit”, a spus Mihai Tudose.

Premierul a subliniat că după 1989, regele Mihai a înţeles că locul României este alături de statele libere şi democratice, că România are şi va avea rolul său bine definit între aliaţii NATO, că România nu se poate dezvolta în afara Uniunii Europene, ”că societatea româneacă trebuie aşezată pe valori fundamentale precum democraţia şi libertatea şi, cu stăruinţă, înţelepciune şi răbdare, a lucrat astfel încât România să-şi regăsească destinul european şi euroatlantic, iar societatea românească să evolueze alături de marea familie a statelor civilizate”.

”Eu, ca om politic, am înţeles că responsabilitatea şi interesul public trebuie să stea la baza deciziilor şi măsurilor pe care le luăm. Înţeleg că nu poţi guverna fără deschidere spre dialog, fără a înţelege şi accepta argumente, fără toleranţă. Ca român, înţeleg că este nevoie de moderaţie atât pentru omul politic, dar şi pentru cei ce conduc”, a mai spus şeful Guvernului.

El a arătat că este datoria de onoare a fiecărui bun român să cunoască adevărul despre omul de stat care a fost şi rămâne Regele Mihai, despre curajul şi demnitatea dovedite în momente cruciale ale istoriei recente ale României sau despre puterea de a înţeşege să renunţi la binele personal în favoarea binelui public.

”Sunt convins că personalitatea vibrantă a Majestăţii Sale va continua să inspire generaţii întregi de români, care îl vor iubi cu sinceritate, aşa cum şi Regele Mihai şi-a iubit întotdeauna poporul în acel fel unic în care numai un suveran poate să o facă”, a conchis şeful Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.