Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat sâmbătă, la Belgrad, că Guvernul României este alături de partenerii din Uniunea Europeană şi este solidar cu partenerii din NATO în ceea ce priveşte eforturile de a aduce stabilitate şi securitate în zonă, întrebat fiind dacă ţările din Balcanii de Vest ar putea fi afectate de recunoaşterea de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am vorbit de globalizare, am vorbit de interconectare, nu mai există conflicte îndepărtate şi conflicte apropiate. Din acest punct de vedere, orice zonă care pune în pericol, orice conflict care pune în pericol stabilitatea, siguranţa cetăţenilor noştri reprezintă o preocupare. Ne manifestăm, ca Guvern al României, aceeaşi poziţie de a fi implicaţi, alături de partenerii din Uniunea Europeană, suntem solidari şi cu partenerii din NATO, pentru orice efort care duce la stabilitate şi securitate în zonă", a declarat Mihai Tudose în cadrul unei conferinţe de presă comune alături de preşedintele Serbiei şi de omologii săi din Bulgaria şi Grecia.

Donald Trump a recunoscut miercuri Ierusalimul drept capitală a Israelului, marcând o ruptură spectaculoasă cu predecesorii săi şi ignorând puternicele avertismente ale liderilor din regiune şi nu numai, care se tem de un val de violenţe în Orientul Mijlociu. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat drept o ”zi istorică” recunoaşterea de către preşedintele american a Ierusalimului drept capitala Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.