Şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) a debutat cu replici acide ntre Ludovic Orban şi susţinătorii lui Florin Cîţu, cărora le-a cerut dovada convocării statutare a şedinţei, reprosându-i secretarului genral Robert Sighiartău că măcar din bun simţ ar fi trebuit să îl anunţe şi pe el de convocarea şedinţei din moment ce este preşedintele partidului, au declarat surse participante la şedinţă pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform prevederilor statutului PNL, forurile de conducere ale partidului sunbt conduse de preşedintele PNL şi doar în situaţia în care preşedintele este în imposibilitatea de a-şi exercita funcţia, responsabilitatea exercitării funcţiei este a unui prim-vicepreşedinte care este desemnat de BEX. Altfel, delegarea poate fi făcută doar de preşedintele PNL către un prim-vicepreşedinte. Eu sunt preşedintele PNL”, a spus Orban la începutul şedinţei.

”Este statutară, am verificat înainte”, a replicat deputatul Florin Roman.

”Asta trebuie să constat eu. Vă rog să prezentaţi documentele de convocare. Eu pot să dau cuvântul într-un for statutar doar dacă reuniunea este statutară. Dacă dumneavoastră vi se pare în regulă să convocaţi reuniuni statutare fără să fie respectate prevederile statutare, mie nu mi se pare în regulă”, a spus Orban.

”Această reuniune este convocată de 25% din membri, iar secretarul general a constatat şi realizat convocarea. Nu scrie nicăieri că documentele trebuie să ajungă la dumneavoastră. Peste 25% din membri au semnat, m-am ocupat de această procedură”, a spus la rândul său Dan Vîlceanu.

”Nu pot să văd, ca preşedinte, documentele?”, a întrebat Orban.

”Bineînţeles”, a spus Vîlceanu.

”Adresa de convocare: au semnat un număr necesar de membri şi am convocat. Există cvorum de şedinţă, avem peste 80 de membri prezenţi”, a spus la rândul său secretarul general, Robert Sighiartău.

”Asta e opinia dumneavoastră, domnule secretar general, care nu v-aţi obişnuit să comunicaţi cu preşedintele PNL. Am verificat îndeplinirea condiţiilor statutare. Bunul simţ, politeţea şi educaţia ar fi trebuit să vă facă să-mi daţi un telefon anterior ca să mă informaţi. Fiecare se comportă cum a primit educaţie”, i-a replicat Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.