Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, miercuri, că în şedinţa Coaliţiei a avut loc o "discuţie” despre posibilitatea ca Pilonul II de pensii să devină opţional, însă o decizie în acest sens va fi luată după ce va exista şi un punct de vedere de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Această discuţie am avut-o astăzi şi o să avem un punct de vedere din partea ASF-ului pe acest subiect”, a declarat Tăriceanu la finalul şedinţei Coaliţiei.

Liderul ALDE a precizat că decizia în acest sens va fi luată în funcţie de punctul de vedere pe care îl va exprima ASF.

"Nu am luat încă o decizie”, a subliniat Tăriceanu.

Premierul Mihai Tudose spunea, la începutul lunii septembrie, că pilonul II de pensii nu va fi desfiinţat, el făcând aceste precizări în contextul scandalului iscat după informaţiile privind naţionalizarea pilonului II de pensii.

"Ca să vă spun în premieră, cred că soluţia spre care ne ducem este să anunţăm populaţia, în funcţie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să îşi pună banii. La pilonul I, la pilonul II... Toţi la pilonul I... Nu desfiinţează nimeni pilonul II, nu îl asasinează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingium, dar va fi opţional. Românul va avea un tablou în faţă. Eu cu contribuţia mea atât obţin pe punctul de pensie, dincolo atât obţin ca randament”, declara Mihai Tudose, la Digi 24.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.