Solicitarea USB de renumărare a voturilor la 18 secţii de votare din sectorul 1 a fost respinsă, candidatul formaţiunii la Primăria de sector afirmând că decizia a fost luată după multe tergiversări, ceea ce "nu este în regulă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am aflat că întâmpinarea noastră este respinsă de un Birou Electoral de Sector compus din PSD-UNPR-ALDE-PNL-PMP", scrie pe pagina sa de Facebook Clotilde Armand, clasată a doua la alegerile pentru Primăria sectorului 1.

Postarea este însoţită de o înregistrare în care Clotilde Armand remarcă faptul că Biroul de sector este format exclusiv din partide parlamentare, iar PSD, al cărui candidat este dat câştigător, este "cel mai bine reprezentat".

Ea povesteşte că după ce a sunat de mai multe ori la biroul de sector pentru a afla cum a fost soluţionată cererea USB, abia la ora 22. 30 a aflat că li s-a respins cererea.

"Cifrele sunt extrem de ciudate şi nu este corect ca situaţia să nu fie clarificată", spune ea.

Clotilde Armand remarcă faptul că sunt 37 de secţii unde pentru Primărie a obţinut mai puţine voturi, deşi voturile pentru Consiliul Local, unde ea este pe primul loc, sunt mai multe.

"Ni s-a respins această cerere după multe tergiversări, ceea ce nu este în regulă", afirmă candidatul USB.

Ea spune că are dubii legate de rezolvarea civilizată a acestei situaţii şi acuză PSD că foloseşte metode antidemocratice.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a cerut renumărarea voturilor de la alegerile locale din 18 secţii din Sectorul 1.

Preşedintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Alexandru Stoian preciza, marţi dimineaţă, că pe mail a fost primită o “întâmpinare” de la USB.

Liderul USB, Nicuşor Dan, a scris luni, pe pagina sa de Facebook, că USB nu a avut delegaţi în 36 de secţii de vot din Sectorul 1, iar în acestea “PSD a câştigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secţie în defavoarea noastră)".

“În sectorul 1 au fost 163 de secţii. Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele, Clotilde Armand a câştigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secţie pentru noi)”, a scris Nicuşor Dan.

Duminică seara, rezultatele exit-poll-ului realizat de IRES o indicau pe Clotilde Armand, candidatul USB, cu cele mai multe voturi, respective 31,4, fiind urmată de Daniel Tudorache (Alianţa PSD+UNPR) - 30,5%.

Ulterior, clasamentul s-a inversat, Dan Tudorache trecând pe locul întâi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.