Liderul AUR George Simion a precizat că este fără precedent decizia Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de a restricţiona accesul tuturor membrilor, colaboratorilor şi invitaţilor grupului parlamentar al partidului, pe o perioadă nedeterminată. El mai spune că această decizie a fost introdusă „pe ascuns, adică, aşa cum le place acestor corupţi care au furat, la umbra Parlamentului, tot ce se putea de furat în ultimii 34 de ani”. În semn de protest faţă de această decizie, deputatul AUR, Ringo Dămureanu, a anunţat deja că îşi dă demisia din funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor, acuzându-i pe reprezentanţii PSD şi PNL că vor să militarizeze accesul în clădirea Parlamentului, mai precizează el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Această decizie a fost introdusă suplimentar pe ordinea de zi a Biroului permanent, ea nefigurând pe ordinea de zi iniţială. Pe ascuns, adică, aşa cum le place acestor corupţi care au furat, la umbra Parlamentului, tot ce se putea de furat în ultimii 34 de ani. Este pentru prima dată când în Parlamentul României unui partid de opoziţie îi sunt limitate o serie de drepturi în urma unei deciziei luată de o majoritate parlamentară. Când USR organiza manifestaţii în cadrul parlamentului în timpul legislaturii 2016-2020, democraţia funcţiona, portavocile, bannerele şi materialele fiind la ordinea zilei. Dar atunci când AUR îi apără pe români, când apără Constituţia ţării, infractorii ne pun pumnul în gură”, a afirmat George Simion, joi pe site-ul propriu.

Acesta mai acuză că, după această decizie a conducerii Camerei, e probabil să nu mai poată primi nici vizitele unor ambasadori, aşa cum a fost cazul cu ambasadorii Israelului şi Italiei, anul anterior.

„În urma hotărârii Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, cel mai probabil nu voi mai putea primi nici vizitele unor ambasadori, aşa cum s-a întâmplat anul trecut cu ambasadorii Israelului şi Italiei. De asemenea, reprezentanţii grupului parlamentar AUR nu vor mai putea să mai primească nici delegaţii oficiale din alte state. Practic, groparii ţării încearcă să ne izoleze complet, să ne blocheze activitatea grupului parlamentar, crezând că aşa pot ei să-şi împartă ţara pe sfere de influenţă. În semn de protest faţă de această decizie, deputatul AUR, Ringo Dămureanu, a anunţat deja că îşi dă demisia din funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor, acuzându-i pe reprezentanţii PSD şi PNL că vor să militarizeze accesul în clădirea Parlamentului. Îi dau completă dreptate, aceste acţiuni ale majorităţii toxice fiind premergătoare instaurării unui regim al terorii în România”, a completat Simion.

Liderul AUR le-a transmis pe această cale „acestor pui de dictatori că nu vom ceda, nu vom face niciun pas înapoi”.

„Vom continua să îi apăram pe romani, vom continua să ne respectăm jurămintele şi să apăram Constituţia tarii, vom continua să luptăm pentru a apăra democraţia din România. Degeaba încearcă ei să ne pună pumnul în gura, pentru că avem milioane de români alături de noi. Fraţi şi surori, nu vă descurajaţi! Aceste acţiuni ne arată, de fapt, cât de frica le este de noi. Cât de frica le este de furia unui popor care s-a săturat până peste cap să fie minţit, furat, batjocorit şi intimidat. Vor să ne scoată în afara legii, pentru că stiu că o să piardă în alegeri. Ne fac extremişti, ca să distragă atenţia de la faptul că vor să instaureze o dictatură. Acesta este modul de operare al unor frustraţi care simt cum le fuge covorul de sub picioare. Ciolacu, Ciucă, Iohannis şi piticul securist, Simonis, vor o nouă dictatură în România. Dar vor avea, în schimb, o mare surpriză la alegeri. Veniţi alături de AUR!”, a conchis George Simion.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis a declarat, după ce parlamentarii AUR au protestat, miercuri, şi au intrat în sala de grup a parlamentarilor PSD, că a fost decisă, joi, de către conducerea Camerei să fie suspendat dreptul celor de la AUR să introducă invitaţi în clădire, până când va fi finalizată ancheta cu privire la incidentul de miercuri care să stabilească cine sunt vinovaţii şi să apoi să fie făcută o reglementare referitoare la accesul în Palatul Parlamentului. Social-democratul a mai spus că vor fi făcute reclamaţii pentru toţi deputaţii şi senatorii AUR care au protestat şi au invadat sălile de grupuri politice, iar „numele celor care intrat ieri în clădire şi au venit să protesteze se va regăsi pe un table cu persoane interzise la accesul în clădirea Palatului Parlamentului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.