Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat la Chişinău că Parteneriatul pentru Securitate şi Apărare UE - Moldova confirmă rolul-cheie pe care îl are Republica Moldova pentru siguranţa întregii Uniuni Europene. Siguranţa Uniunii Europene depinde de cât de sigură şi stabilă este Republica Moldova, a arătat eurodeputatul liberal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul european Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Moldova, se află în vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 24 - 27 mai, unde are mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale şi participă la mai multe evenimente publice pe teme europene.

În acest context, Siegfried Mureşan a arătat că "siguranţa Uniunii Europene depinde de cât de sigură şi stabilă este Republica Moldova”. 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Am spus acest lucru încă de acum doi ani, imediat după declanşarea invaziei ruse în Ucraina. Ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani a confirmat acest lucru. Republica Moldova a gestionat cu succes criza refugiaţilor din Ucraina şi a reuşit să combată eforturile de destabilizare din partea Federaţiei Ruse. Aceste lucruri au garantat stabilitatea ţării şi stabilitatea la graniţele Uniunii Europene”, a precizat Siegfried Mureşan.

El a mai spus că, dacă în locul preşedintei Maia Sandu şi a guvernării proeuropene, am fi avut la Chişinău un lider şi un guvern servile Rusiei, cum este cazul lui Lukaşenko în Belarus, riscurile de securitate pentru Europa ar fi fost mult mai mari.

”Cu cât Republica Moldova se integrează mai mult în Uniunea Europeană, cu atât eforturile Rusiei de a destabiliza situaţia din ţară se intensifică. De aceea, salut Parteneriatul pentru Securitate şi Apărare UE – Moldova semnat săptămâna trecută la Bruxelles. Este un instrument foarte important care va permite Uniunii Europene să ofere mai mult sprijin Republicii Moldova în garantarea securităţii. În acelaşi timp, va permite autorităţilor de la Chişinău să contribuie şi mai mult la garantarea păcii şi siguranţei în Europa. Republica Moldova este prima ţară cu care UE semnează un astfel de parteneriat, ceea ce confirmă că siguranţa Moldovei este o prioritate pentru instituţiile Uniunii Europene şi pentru statele membre.", a subliniat Mureşan. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.