Deputatul european Siegfried Mureşan, vicepreşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, i-a solicitat, marţi, candidatei la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să folosească toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a obţine aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Siegfried Mureşan anunţă, marţi, că i-a cerut candidatei la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să obţină aderarea României la spaţiul Schengen.

„Ca europarlamentar român, vreau să vă spun un singur cuvânt: Schengen. Bulgaria şi România îndeplinesc condiţiile de aderare la zona Schengen încă din 2011. Noi, Parlamentul European, am solicitat aderarea de mai multe ori. Vă solicit să vă alăturaţi Parlamentului şi, împreună cu noi, să folosiţi instrumentele pe care le aveţi la dispoziţie pentru a obţine aderarea Bulgariei şi României la Spaţiul Schengen. Aceasta este tema pe care cetăţenii din Bulgaria şi România au cele mai multe aşteptări de la Uniunea Europeană. Aderarea României şi Bulgariei va întări securitatea spaţiului Schengen, nu o va slăbi”, a declarat Siegfried Mureşan, marţi, în plenul Parlamentului European, la dezbaterea cu candidatul pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Acesta i-a transmis Ursulei von der Leyen felicitări pentru că a găsit echilibrul potrivit la temele privind combaterea schimbărilor de climă, politicile energetice şi protecţia mediului.

”Trebuie să facem mai mult în acest domeniu, trebuie să ne îmbunătăţim eficienţa energetică, trebuie să reducem emisiile de dioxid de carbon şi trebuie să facem toate acestea într-un mod responsabil, prin măsurarea impactului economic, social şi de mediu pe care îl au măsurile pe care le luăm, prin a fi alături de oamenii şi de regiunile care sunt afectate şi prin consolidarea competitivităţii economiei noastre. Dumneavoastră propuneţi o abordare ambiţioasă şi realistă. Cred că este cea corectă şi o susţin”, a mai spus Siegfried Mureşan.

Dezbatereadin plenul Parlamentului European cu candidatul Ursula von der Leyen a avut loc înainte de votul Parlamentului privind alegerea viitorului preşedinte al Comisiei Europene, programat pentru arţi seară, la ora ora 19.00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.