Europarlamentarul PNL şi vicepreşedintele Partidului Popular European Siegfried Mureşan a prrecizat că, în manifestul electoral al Partidului Popular European care a fost votat miercuri aseară la Congresul PPE de la Bucureşti şi care va sta la baza programului nostru politic pentru următorii cinci ani, „propunem să întărim regulile europene pentru a ne asigura că infrastructura strategică, cum ar fi porturile, telecomunicaţiile şi facilităţile energetice, precum şi cele mai inovatoare companii ale noastre, sunt protejate de preluări de către ţări terţe, în special China”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vrem să ne asigurăm că infrastructura noastră strategică, din România şi din toată Uniunea Europeană, să fie mai bine protejată de încercările de preluare din partea Chinei. Uniunea Europeană este un model global în ceea ce priveşte respectarea statului de drept, a democraţiei, promovarea drepturilor omului, a egalităţii de şanse, inclusiv drepturile lucrărilor din industrii, şi promovarea tranziţiei spre o economie verde. De aceea, trebuie să luăm toate măsurile pentru a ne asigura că nu permitem creşterea influenţei unor regimuri nedemocratice, precum China, în domeniile noastre strategice”, a afiirmat Siegfried Mureşan, potrivit unui comunicat de presă.

La Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie participă aproximativ 800 de delegaţi cu drept de vot din toate colţurile Uniunii Europene, inclusiv preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, şi 10 şefi de state şi de guverne.

De asemenea, delegaţia austriacă nu a mai votat, miercuri seara, împotriva manifestului electoral al PPE care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, iar manifestul a fost adoptat cu unanimitate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.