Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja afirmă vineri că Nicuşor Dan a reuşit să facă 0 kilometri de piste de biciclete din sutele promise. Exact ca la ţevile reabilitate din sistemul de termoficare. El mai spune că Primăria Capitalei a obţinut încă din 2014 o finanţare de 10 milioane de euro pentru a amenaja 100 km de piste pentru biciclete şi abia în 2018 s-au apucat de proiectul tehnic. Gabriela Firea a stat degeaba doi ani de zile, iar Nicuşor Dan a continuat în acelaşi ritm, a mai arătat Burduja.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vorbit azi despre unul dintre marile eşecuri ale Primarului Capitalei, Nicuşor Dan. „Sistemul adevărat de piste de biciclete" promis în 2020 este la fel de real ca trenul metropolitan, Centura Verde şi şinele noi de tramvai. Nicuşor Dan a reuşit să facă 0 kilometri de piste de biciclete din sutele promise. Exact ca la ţevile reabilitate din sistemul de termoficare”, a transmis Sebastian Burduja.

El precizează că în acest moment, în Capitală, avem aproximativ 60 km de piste de biciclete, din care doar puţin peste 30 km sunt utilizabili şi nici aceştia nu asigură legături utile.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Primăria Capitalei a obţinut încă din 2014 o finanţare de 10 milioane de euro pentru a amenaja 100 km de piste pentru biciclete. Şi abia în 2018 s-au apucat de proiectul tehnic. Gabriela Firea a stat degeaba doi ani de zile, iar Nicuşor Dan a continuat în acelaşi ritm. În 2022 şi 2023, au fost prevăzuţi bani în buget pentru 28,8 km de piste. Dar Primăria Capitalei a făcut în 2023 doar 1,6 km de piste noi şi a refăcut pista trasată pe Şoseaua Kiseleff – circa 2 km. În 2021 şi 2022 NU s-a realizat niciun kilometru de bandă pentru biciclete, deşi promisiunile curgeau”, a afirmat Sebastian Burduja.

El menţionează că practic, proiectele promise nu au fost realizate nici până azi, iar între timp autorizaţiile au şi expirat.

”Indolenţă, nepăsare, incompetenţă. La marele Master Plan se lucrează în continuare! Nicuşor Dan nu are scuze. Luna trecută spunea că proiectele sunt proaste şi trebuie reproiectate. Minte. Este doar o găselniţă pentru a explica un eşec -, o promisiune foarte mare din 2020, astăzi neîndeplinită. Ca atâtea altele”, mai afirmă liberalul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.