Copreşedinta REPER Ramona Strugariu şi deputatul de Prahova, Andrei Lupu, reacţionează cu privire la descinderile de joi dimineaţă ale procurorilor DNA la domiciliul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedintele PNL, şi cer o anchetă corectă, cât şi demisia lui de la şefia Consiliului Judeţean, precum şi suspendarea sa din orice funcţie politică de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform presei, procurorii au descins la un apartament de 800 de mp din cartierul de lux Stejarii, pentru care Dumitrescu ar plăti 6.000 de euro chirie lunară. De numele lui Iulian Dumitrescu se leagă suspiciuni de luare de mită şi fals în declaraţii, precum şi investigaţia denumită „Reţeaua Albanezu”.

„DNA a ajuns, în sfârşit, la baronul de Prahova – judeţul este, din păcate, pepinieră de astfel de personaje. Singura întrebare care va rămâne este: de ce abia acum? Baronizarea României a reprezentat, în ultimele trei decenii, principala cauză a sărăcirii ţării. Personaje care au acaparat judeţe, şi-au creat o camarilă puternică şi au devalizat tot ce înseamnă banul public, au blocat dezvoltarea şi au controlat bruma de modernizare, astfel încât să fie tot în folosul lor. Totul cu protecţie din partea statului român, a unui sistem de justiţie fragil, mult prea docil şi, în unele cazuri, de-a dreptul corupt”, a afirmat Ramona Strugariu, potrivit comunicatului de presă al REPER.

Ea a cerut PNL să îl suspende din orice funcţie pe Iulian Dumitrescu până la clarificarea dosarului, iar acestuia i-a solicitat să demisioneze de la şefia Consiliului Judeţean Prahova.

„Aşa se face dacă vrem responsabilitate şi curăţenie în politică. Târziu, dar măcar acum. Hai, curaj! Explicaţi public ce se întâmplă, stimaţi colegi de la PNL, iar domnul Iulian Dumitrescu să ne arate cum, din salariul de la Consilul Judeţean, a plătit chiria de 6000 de EUR şi a cumpărat un Lamborghini de 250.000 de euro pe care îl conduce soţia, pentru că în Prahova oamenii nu îşi achiziţionează toată ziua bună ziua Lamborghini din salariile lor, din care au contribuit şi la bugetul Consiliului Judeţean. Ei plătesc chiria”, a completat Strugariu.

La rândul său, deputatul REPER Prahova Andrei Lupu a precizat că e bine că DNA revine la misiunea de a combate corupţia, indiferent de persoanele implicate.

„Mă bucur să văd că DNA revine la misiunea de a combate corupţia indiferent de persoanele implicate. Este irelevant cine este suspectul şi ce putere are în stat sau în partid - Justiţia trebuie să fie oarbă în faţa unor astfel de argumente. Dacă se va dovedi că prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu a săvârşit faptele pentru care este cercetat, oricine va încerca să facă zid în jurul acestuia nu va face decât să confirme revenirea la cele mai negre zile ale USL-ului” a declarat Andrei Lupu, potrivit sursei citate.

Despre faptul că firmele lui Iulian Dumitrescu erau campioane la contracte cu statului se ştie de cel puţin 15 ani. Emisiunea „România, te iubesc!” a dezvăluit în mai 2023 „Reţeaua Albanezu”, care arăta cum oameni apropiaţi ai preşedintelui CJ Prahova şi-au cesionat afacerile cu datorii la stat unor albanezi „sub ochii neputincioşi ai statului, iar instituţiile de control par paralizate sub influenţa reţelei de putere din spatele politicianului care conduce Prahova”.

În plus, jurnaliştii au mai demonstrat că Iulian Dumitrescu reuşise să impună un om al său la conducerea centrală ANAF, tocmai pentru a avea protecţie, mai indică sursa menţionată.

Procurorii DNA fac mai multe percheziţii joi dimineaţă, inclusiv într-un imobil dintr-un complex rezidenţial din Capitală în care locuieşte preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte PNL pentru Mediu de Afaceri şi Societate Civilă.

Procurorii DNA se află şi la sediul Consiliului Judeţean. Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat pentru News.ro, că justiţia trebuie să îşi facă datoria şi că PNL va aplica Codul Etic şi prevederile statutare în funcţie de evoluţiile viitoare în justiţie.

DNA a anunţat, în contextul informaţiilor privind percheziţiile care îl vizează pe preşedintele CJ Prahova Iulian Dumitrescu, că joi au loc 19 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, săvârşite în perioada 2020 - prezent, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.