Fostul candidat la Preşedinţie Ramona Ioana Bruynseels afirmă că, dacă celelalte partide s-ar fi mobilizat cu adevărat de la început în legătură cu legea carantineri aşa cum au făcut-o ”de gura lumii” în ultimele zile, nu am fi fost unde suntem, ea afirmând ironic că „mulţumim” Guvernului si Opoziţiei pentru că ne-au arătat din nou câtă dezordine există în România şi câtă lipsă de interes există în general şi pentru că suntem din nou “oaia neagră”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am ieşit până acum cu un punct de vedere asupra legii carantinării. Ceea ce vreau să subliniez este că dacă guvernul o punea pentru câteva zile în dezbatere publică, nu ne aflam în situaţia asta. Dacă celelalte partide s-ar fi mobilizat cu adevărat de la început, aşa cum au făcut-o de gura lumii în ultimele zile, la fel, nu am fi fost unde suntem. Aşadar, „mulţumim” Guvernului si Opoziţiei pentru că ne-au arătat din nou câtă dezordine există în România şi câtă lipsă de interes există în general. Şi pentru că suntem din nou “oaia neagră”. Trebuie să fie ameninţaţi şi înjuraţi ca să ajungă să pună interesul oamenilor pe primul loc„, afirmă fostul candidat la Preşedinţie.

Ea felicită APADOR-CH şi toate celelalte asociaţii, ONG-uri şi entităţi sociale care au contribuit la aducerea legii într-o formă votabilă.

”Nu ne putem juca cu drepturile noastre. Orice alunecare este periculoasă şi poate duce la precedente dictatoriale. Observaţiile acestor asociaţii se regăsesc acum în textul legii”, notează Bruynseels.

Ea enumeră dispunerea prin decizii individuale, nu colective, a carantinei/izolării persoanelor sau bunurilor, precizarea părţii care trebuie citată, din partea statului, în cazul în care persoana izolată decide să atace măsura la judecător, proiectul de lege depus la Camera Deputaţilor prevede că se dispune izolarea la spital pentru persoanele care prezintă simptome specifice şi pentru care se impune internarea obligatorie, faptul că s-a luat în considerare completarea legii cu indicarea cazurilor în care internarea este obligatorie, situaţii copiilor persoanelor carantinate.

”Putea să fie şi mai bine, dar, ca de obicei, ajungem să ne mulţumim cu “RĂUL MAI MIC””, conchide ea.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.