Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat că social-democraţii au trei întrebări legate de PNRR, una dintre acestea fiind dacă autorităţile intenţionează să îngheţe pensiile şi salariile şi să crească vârsta de pensionare. "Aceasta este o anti-reformă, nu este o reformă. Cu aşa ceva PSD nu va fi niciodată de acord", a susţinut el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Radu Oprea a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că în şedinţa BPN s-a decis trimiterea unei delegaţii de specialişti ai PSD să continue discuţiile despre PNRR. 
 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
"În şedinţa Biroului Permanent Naţional de astăzi am hotărât ca o delegaţie de specialişti ai PSD să continue dialogul, să continue discuţiile referitoare la PNRR pentru a afla toate detaliile referitoare la acest plan. Avem trei întrebări la care căutăm răspuns. Dacă este adevărat că intenţionează să îngheţe salariile, pensiile, să crească vârsta de pensionare şi să interzică pensionarea anticipată. Aceasta este o anti-reformă, nu este o reformă. Cu aşa ceva PSD nu va fi niciodată de acord”, a transmis purtătorul de cuvânt al PSD.
 
El a precizat că social-democraţii nu sunt de acord nici cu creşterea taxelor şi a impozitelor. 
 
"Dacă este adevărat că se doreşte creşterea taxelor şi impozitelor. Ştim bine că firmele româneşti vor fi şi mai apăsate de povara fiscală după tot ce au îndurat în această criză economică generată de criza pandemică. Lipsa granturilor pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii şi creşterea taxelor vor distruge cu certitudine mediul de afaceri din România. Cu o astfel de antireforme austeritatea bate la uşa României”, a explicat Oprea.
 
El a menţionat că social-democraţii mai vor să afle dacă doar prin semnătura ministrului Fondurilor Europene va fi posibilă repartizarea fondurilor din PNRR.  
 
"Dacă este adevărat că au introdus un criteriu politic şi doar prin semnătura ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene va fi posibilă repartizarea fondurilor din PNRR. Solicităm ca desemnarea ADR-urilor să fie făcută în calitate de autorităţi de management pentru că doar în felul acesta se va putea realiza descentralizarea fondurilor europene. Doar consiliile judeţene şi autorităţile locale ştiu ceea ce este mai bine pentru cetăţenii pe care îi reprezintă”, a mai afirmat Radu Oprea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.