Liderii social-democraţi discută, la această oră, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), o listă de propuneri pentru nominalizarea noului premier, care să fie apoi votate, pe această listă regăsindu-se, potrivit unor surse din partid, Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Niculae Bădălău, Mihai Fifor, Eugen Teodorovici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Declaraţii înaintea şedinţei CEx: OlguţaVasilescu: Eu şi doamna Firea am spus că nu ne dorim funcţia de premier. Paul Stănescu, întrebat dacă va fi premier: Nu-mi doresc acest lucru şi nu o să se întâmple

Potrivit aceloraşi surse, a existat şi propunerea ca ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, să fie inclus pe această listă, fiind tânăr şi cu un profil proeuropean.

 
Fiecare organizaţie judeţeană ar urma să se exprime în favoarea uneia dintre propunerile formulate.
 
Ecaterina Andronescu le-ar fi spus deja membrilor CExN că nu doreşte să fie nominalizată pentru funcţia de premier, iar faţă de Viorica Dăncilă ar exista unele rezerve pentru că vine din Teleorman şi este văzută ca apropiată a lui Liviu Dragnea, au relatat aceleaşi surse.
 
Conform acestora, social-democraţii au încă discuţii pe acest subiect, pentru că ar dori să nominalizeze o femeie, iar pe lista de propuneri sunt doar Andronescu şi Dăncilă.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că l-a desemnat pe Mihai Fifor ca premier interimar şi că a convocat pentru mâine la consultări partidele parlamentare, întrucât doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.