Deputatul PNL Cătălin Predoiu a acuzat joi faptul că Uniunea Naţională a Judecătorilor (UNJR) a transmis azi-noapte, la 00:30 o serie de amendamente la legea 304/2004 privind organizarea judiciară care privesc înfiinţarea unei direcţii noi de investigare a magistraţilor şi care elimină DNA din procedura de anchetare a judecătorilor şi procurorilor corupţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aseară la ora 12.30 o parte dintre membrii Comisiei am primit pe mail o serie de amendamente propuse de UNJR privind înfiinţarea unei secţii speciale de anchetă a magistraţilor în cadrul Parchetului General. Potrivit acestor amendamente, competenţa DNA în cazul în care în fapte de corupţie sunt implicaţi magistraţi este evaporată. Este o lovitură care se încearcă la adresa competenţei DNA”, a declarat Cătălin Predoiu înaintea şedinţei comisiei speciale privind legile Justiţiei în care se discută legea privind organizarea judiciară.

”PNL se va opune acestei iniţiative şi vom cere ca în jurul acestei mese de şedinţe să existe toţi reprezentanţii sistemului judiciar. E inadmisibil la 12.30 să primim amendamente care nu au fost comunicate, nu au fost dezbătute, nu e o premisă foarte bună pentru această dezbatere”, a mai spus fostul ministru al Justiţiei.

Comsiia parlamentară specială pentru legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache, a reluat joi dezbaterile legii 304/2004 privind organizarea judiciară, principalul punct fiind înfiinţarea unei direcţii speciale de investigare a magistraţilor.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.