Liberalii au solicitat miercuri sistarea şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor explicând că, în contextul morţii regelui Mihai, nu ar trebui să fie dezbătute proiecte care nu au legătură cu intersul naţiunii române, referindu-se la legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aflată pe ordinea de zi a Camerei. La rândul lor, deputaţii USR au solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a legii 303/2004, dar şi a propunerii legislative a lui Florin Iordache potrivit căreia interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Naţională de Integritate încetează de drept. Atât solicitarea PNL, cât şi cea a USR, au fost respinse prin vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă solicităm sistarea şedinţei de astăzi. După momentul în care am asistat la un recurs la valorile solide ale neamului nostru, la momente care au marcat pozitiv istoria noastră ca naţie, cred că se impune ca şedinţa de astăzi, care se prefigurează a fi una concentrată pe proiecte care nu au legătură cu interesul naţiunii române, ci cu un interes mai restrâns. Să suspendăm această şedinţă, să reflectăm la ceea ce înseamnă România puternică, România unită, solidară, o Românie a interesului celor mulţi şi nu a interesului personal. Să reflectăm şi să ne întâlnim la o altă şedinţă a Parlamentului în care să putem pune pe masa dezbaterii proiecte care să-I vizeze pe cei din afara Parlamentului şi care privesc cu încredere spre această instituţie că se poate concentra pe probleme serioase, probeme care ţin de bunăstarea şi de viitorul lor”, a solicitat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Cererea sa a fost respinsă cu 124 de voturi ”împotrivă” şi 67 de voturi ”pentru”.

”Dacă aţi respins ca şedinţa de astăzi să nu mai aibă loc, vă propun în acelaşi spirit în care chiar şi partidul dumneavoastră a anulat mitingurile, în acelaşi spirit în care organizaţiile civice au anunţat sistarea oricăror proteste în contextul încetării din viaţă a Majestăţii Slae, regele Mihai, şi au făcut un apel pentru a fi stopate măcar în această perioadă acţiuni şi iniţiative care ar putea genera tensiune, ştiind că puncetel 2 şi 3 de pe ordinea de zi sunt exact cele care ar putea genera tensiuni de care nu avem nevoie acum, vă propun să eliminăm punctele 2 şi 3 de pe ordinea de zi”, a solicitat, la rândul său, liderul deputaţilor USR, Cristian Seidler.

Cu 135 de voturi ”împotrivă” şi 73 de voturi ”pentru” solicitarea a fost respinsă.

Pe punctul 2 al ordinii de zi a şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor se află iniţiativa lui Florin Iordache care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Naţională de Integritate încetează de drept.

”Interdicţiile aplicate deputaţilor şi senatorilor în temeiul art. 25 pe baza rapoartelor de evaluare, întocmite de Agenţia Naţională de Integritate şi care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în perioada 2007 – 2013, până la intrarea în vigoare a legii nr. 219/2013 pentru modificarea şi completarea legii nr. 96/2013 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, încetează de drept”, se arată în iniţiativa legislativă înregistrată la Parlament de Florin Iordache pe 21 noiembrie şi adoptată de comisia juridică.

Pe punctul 3 al ordinii de zi se află modificările aduse legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, modificări puternic contestate de opoziţie şi de principalele instituţii din sistemul judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.