Senatorii PNL şi USR au părăsit marţi şedinţa în care se dezbate legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor în semn de protest faţă de prelungirea programului până la epuizarea discuţiilor pe marginea respectivului act normativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul PNL Mario Oprea a spus că plenul Senatului nu poate încălca o decizie a Birourilor Permanente Reunite, care au hotărât ca de la ora 14:00 să aibă loc o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru dezbaterea proiectului de lege a bugetului pentru 2018.

El a anunţat că senatorii liberali vor părăsi şedinţa şi vor ataca la Curtea Constituţională modul în care decurg dezbaterile pe marginea legii 303/2004 privind statutul magistraţilor.

Liderul grupului USR, Cristian Ghica, a anunţat că şi senatorii acestui partid vor părăsi sala în semn de protest faţă de prelungirea programului.

Anterior, după aprobarea unui timp de dezbatere de patru ore pentru susţinerea amendamentelor respinse la legea 303/2004, plenul a votat şi prelungirea programului până la epuizarea dezbaterii respectivului act normativ.

Propunerea a fost făcută de liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae.

De la ora 14:00 ar fi trebuit să înceapă şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru dezbaterea proiectului legii bugetului pentru 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.