Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că Viorica Dăncilă dă dovadă de ”obrăznicie” prin nominalizarea unei persoane care să ocupe funcţia de comisar european din partea României. ”România s-a făcut de râs din partea doamnei Dăncilă”, a spus Orban, precizând că premierul demis nu mai are nicio calitate pentru a face această propunere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asta mi se pare încă o obrăznicie a doamnei Dăncilăsă-ţi permiţi să mai faci a treia propunere de comisar european după ce prima nu aintrat î calificări, a doua – care era, de fapt, parte din prima propunere nici măcar nu s-a luat în discuţie. Să mai faci şi atreia nominalizare este o obrăznicie şi o incapacitate de a nţelege exigenţele pe care le reclamă exercitarea unei poziţii de conducere în statul român”, a declarat, marţi, Ludovic Orban, întrebat ce părere are despre niminalizarea lui Victor Negrescu pentru a prelua funcţia de comisar european.

Orban a spus că PSD l-a şi schimbat la un moment pe Victor Negrescu dat din funcţia de ministru, ”au considerat că nu este bun”.

”Dacă Dăncilă a trimis o propunere, este poziţia preşedintelui Comisiei Europene care trebuie să ia o decizie referitoare la această nouă propunere. (...) NU există o grabă att de mare şi, dacă Guvernul este învestit în 4 noiembrie va avea capacitatea să formuleze o propunere în termen util, astfel ncât să fie audiat, să primească votul din comisii şi să fie votat în plen odată cu întreaga Comisie”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă va face una sau două propuneri, Orban a precizat că va decide după învestirea Guvernului.

Orban consideră că Ursula von der Leyen va lua o decizie cunoscând toate datele situaţiei politice din România.

”Atunci când era în funcţie şi nu era premierul unui guvern demis, a formulat două propuneri care nu au intrat nici măcar în calificări. România s-a făcut de râs din cauza doamnei Dăncilă pentru că a formulat nişte propuneri cu grave probleme de integritate şi competenţe. Din punctul meu de vedere, premierul demis nu mai are nicio calitate să trimită un candidat pentru funcţia de comisar european”, a mai afirmat premierul desemnat. 

Premierul Dăncilă îl propune pe Victor Negrescu pentru postul de comisar european, preşedintele Klaus Iohannis declarând că aceasta nu are nicio legitimitate pentru a face propuneri pe această poziţie.

Premierul Viorica Dăncilă susţine că declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis referitoare desemnarea unui candidat pentru funcţia de comisar european din partea României este ”încă o încercare de sabotare a intereselor ţării”. Dăncilă afirmă că nominalizarea unei persoane a fost ”solicitată ferm şi explicit de doamna Ursula von der Leyen”, iar şeful statului cunoaşte acest lucru, dar alege să dezinformeze ”o ţară întreagă în scop electoral”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.